ŠP_Korunka-51

Šárka Pančochová věnovala svoji výbavu do dražby

Zlatou medaili na olympiádě snowboardistka Šárka Pančochová kvůli nešťastnému pádu nevybojovala, přesto se jí ale dočkala. KORUNKA LUHAČOVICE jí nejcennější medaili pověsila na krk v sobotu 22. února ve Zlíně. „Pro nás jsi vítězkou, moc děkujeme za skvělou reprezentaci v Soči a za všechno, co pro naši Korunku děláš,“ řekla jí po uvítání ve Zlíně ředitelka občanského sdružení Korunka Luhačovice Veronika Záhorská.

Šárka Pančochová se po návratu z olympiády těší velké oblibě. KORUNKA LUHAČOVICE proto v sobotu uspořádala ve Zlíně, na lyžařském svahu, setkání s olympioničkou. Nechyběla také autogramiáda. Mezi hosty jí za účast na světových hrách poděkoval i primátor Zlína Miroslav Adámek a ambasador Korunky Luhačovice Josef A. Náhlovský.

Sportovkyně poskytla také rozhovory novinářům. V nich zhodnotila nejen svoji dosavadní sportovní kariéru, ale zavzpomínala také na své začátky v Maršově nedaleko Uherského Brodu. Před všemi také přislíbila, že KORUNCE LUHAČOVICE věnuje olympijskou výbavu, včetně snowboardového prkna a prasknuté přilby, která ji po osudném pádu doslova zachránila život.

„Ráda dám své věci do dražby a pomohu výtěžkem dětem, které to potřebují. Mám radost z toho, že mohu spolupracovat právě s Korunkou Luhačovice. Je to skvělá organizace, která mi udělala na olympiádu krásného talismana (panenku Korunku podobající se Šárce), jenž mě tam podporoval a toho si nechám,“ řekla Šárka Pančochová s tím, že v hlavě má řadu nápadů i na podporu mladých sportovců. Inspiraci totiž nachází po celém světě a podle jejích slov je potřeba mladé lidi ve sportu podporovat.

Dražba darovaných věcí se uskuteční 31. května v Bánově při Slovácké benefici Karla Rachůnka. Zúčastní se jí i hokejisté z NHL, kteří již nyní projevili zájem některé věci snowboardistky zakoupit. Výtěžek KORUNKA LUHAČOVICE rozdělí konkrétním dětem a rodinám, které potřebují pomoc.

Šárka Pančochová ve Zlíně dostala i dort v podobě rozbité přilby, kytice a další drobné dárky. Svým fanouškům rozdala desítky podpisů. Její příznivci, převážně děti a mladí lidé, si nechali podepsat lyžařské helmy. Někteří dorazili i se snowboardovými prkny.

Foto: Jan Salač