_8SB0034

Prodej panenek Korunek pomohl dětskému oddělení

Dětské oddělení Uherskohradišťské nemocnice získalo od občanského sdružení KORUNKA Luhačovice novou velkoplošnou televizi s DVD přehrávačem. Peníze na televizi jsou výtěžkem z prodeje špitálních panenek Korunek.

Ředitelka KORUNKY Luhačovice Veronika Záhorská předala televizi s DVD přehrávačem na dětskou jednotku intenzivní péče. Malí pacienti tak mohou sledovat televizní vysílání nebo pohádky a filmy z DVD na mnohem kvalitnější a větší ploše. Televize s DVD přehrávačem v hodnotě necelých 20 tisíc korun mohla být pořízena díky prodeji špitálních panenek Korunek. Panenky se prodávají také v Uherskohradišťské nemocnici, a to konkrétně na třech místech – v lékárně, v bufetu a na dětském oddělení. Jedna panenka stojí 290 korun.

Autorkou panenek je spolupracovnice Korunky, výtvarnice Jana Kubečková, na jejich výrobě se podílejí tři klienti chráněných dílen Centra služeb postiženým Zlín. Špitální panenky vyrábějí přímo pro Uherskohradišťskou nemocnici. „Chceme pomáhat nejen jednotlivcům a rodinám, ale také institucím jako je Uherskohradišťská nemocnice. V době, kdy nemocnice obracejí každou korunu, alespoň přispějeme třeba k hezčímu prostředí oddělení nebo nákupu něčeho potřebného, nyní například televize s DVD přehrávačem. Často jde o drobnosti, které ale mohou velmi potěšit,“ řekla ředitelka KORUNKY LUHAČOVICE Veronika Záhorská. Panenky i nadále zůstávají v prodeji, za další výtěžek z prodeje nakoupí nemocnice například nové žaluzie či výzdobu a vymalování dětského oddělení. 

(S využitím tiskové zprávy Uherskohradišťské nemocnice, od Dany Lipovské – mluvčí nemocnice, foto: archiv Uherskohradišťská nemocnice)