Daruj krev s Korunkou Luhačovice

KORUNKA LUHAČOVICE připravuje na středu 31. října 2012 akci nazvanou DARUJ KREV S KORUNKOU LUHAČOVICE. V tento den mohou dárci přijít již od 6 hodin do transfuzní stanice Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, kde jim bude odebrána krev. Dárci mohou do nemocnice přicházet celé dopoledne, až do 12 hodin.

Občanské sdružení, které podporuje nemocné a handicapované děti či sociálně slabé rodiny a dětské domovy, akci připravuje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje. Kampaň na podporu dárcovství krve přijede podpořit a akce se zúčastní zpěvačka a patronka občanského sdružení Bára Basiková, a rovněž extraligoví hokejisté klubu PSG Zlín.

„Během této charitativní akce vyzveme mladé lidi do 35 let, aby se zároveň zaregistrovali do registru dárců kostní dřeně. Lidé se tohoto odběru malého množství krve nemusí obávat, není to nic bolestivého. Nikdy totiž nikdo z nás neví, kdy bude potřebovat darovanou krev on sám nebo jeho blízký,“ vyzvala k dárcovství ředitelka KORUNKY LUHAČOVICE Veronika Záhorská, která se osobně odběru krve zúčastní. Ředitelka sdružení také dodala, že KORUNKA LUHAČOVICE chce touto akcí lidem připomenout, že krve není nikdy dostatek a že bezplatné dárcovství krve je opravdu velmi důležité.

Účast přislíbili i profesionální a dobrovolní hasiči, kteří se s tragédiemi setkávají téměř každý den. Navíc se už této akce s Korunkou Luhačovice zúčastnili i v únoru, kdy se do zlínské transfuzní stanice k dobrovolnému dárcovství krve přihlásilo asi pět desítek nových dárců. „Samotnému odběru krve předchází krátké vyšetření. Dárcům, kteří odběr krev ještě nikdy neabsolvovali, doporučujeme si s sebou přinést vlastní zdravotní dokumentaci,“ řekla Yvetta Stavařová, primářka transfuzního oddělení KNTB.

Občanské sdružení KORUNKA LUHAČOVICE podporuje především nemocné či handicapované děti a sociální slabé rodiny ze Zlínského kraje. Kromě benefic iniciovalo také veřejnou sbírku na podporu nemocného Davida Fibichra, který trpí vážnou nemocí motýlích křídel. Více informací o aktivitách i možnostech pomoci naleznou zájemci na www.korunkaluhacovice.cz.

Aneta Stolzová
Telefon: + 420 728 303 001
E-mail: aneta@asmedia.cz