Korunka gratuluje hrdinům

Ve dnech 19. až 28. října letošního roku se konala v Sydney největší a nejprestižnější sportovní soutěž, které se účastní nejlepší sportovci – hasiči z celého světa. Jednalo se o Světové hasičské hry, pořádané každé dva roky.

Profesionální hasiče Zlínského kraje, a vlastně i celou Českou republiku, zde kromě jiných reprezentoval právě Josef Vlk, který se již několik let řadí mezi světovou elitu v disciplínách TFA. V nich na hrách také soutěžil. A cože to vlastně TFA je? Jedná se o soutěž ve speciálních sportovních disciplínách, které kopírují skutečné činnosti hasičů při zásahu. Proto je soutěžící také absolvují v plné zásahové výstroji, včetně neseného dýchacího přístroje.

Jedná se například o rozbalení a zpětné balení hadic, přenášení břemen, překonání třímetrové bariéry, posouvání zátěže kladivem, transport figuríny o váze 80 kg na vzdálenost sta metrů, výstup po žebříku s vytažením zátěže a výběh do schodů výškové budovy. Toto vše musí hasič absolvovat v co nejrychlejším čase. Je to vlastně taková „královská soutěž“ celých her.

„Na start této soutěže se, ve své věkové kategorii, postavil také Josef Vlk. A ten také potvrdil, že sérii medailí z předchozích soutěží vlastní zcela oprávněně. Jen několik sekund chybělo, aby vybojoval zlato.I tak je druhé místo fantastickým úspěchem,“ vysvětlil Libor Netopil. Ale to nebyla jediná medaile, kterou Josef Vlk získal.

Ještě před touto prestižní disciplínou se postavil na start jiné. „Ano, to je pravda. Jako první soutěžil totiž Josef v klání, které spočívalo ve výběhu schodů výškové budovy s plnou výstrojí. Bylo to 82 podlaží (asi 260 metrů) budovy Sydney Tower. A tady ozdobil Josef svou sbírku medailí zlatem. Ve své kategorii dokázal schodiště pokořit za neuvěřitelných 13:38 minut. No a je tu ještě bronzová příčka v celkovém hodnocení družstev jednotlivých zemí v TFA,“ doplnil ještě tiskový mluvčí.

Tak to má KORUNKA vlastně takovou hasičskou celebritu nebo hrdinu? „ Já bych spíše řekl vzor a osobní příklad. Aby Josef dosáhl těchto fantastických úspěchů, musel si často sáhnout až na dno svých fyzických a psychických sil, překonat plno překážek, a to nejen v samotné soutěži, zatnout zuby v okamžiku, kdy už cítil, že to dál nejde.

No, a KORUNKA LUHAČOVICE přece pomáhá lidem, kteří musí ve svém životě zvládat stejná nebo podobná úskalí a dosáhnout „svého vítězství“. No není v tom jistá podobnost?“ uzavřel Libor Netopil. Na tom určitě něco bude! A KORUNKA LUHAČOVICE se samozřejmě připojuje ke gratulantům a těší se, že mezi nás Josef Vlk brzy zavítá.