Luhačovice městem zdraví, módy, zábavy a sportu

Již 11. ročník charitativní akce LUHAČOVICE – MĚSTO ZDRAVÍ A MÓDY se tradičně pod záštitou statutárního náměstka hejtmana Zlínského kraje Libora Lukáše uskuteční od 18. do 20. května. Luhačovice, a především KD Elektra, se na celý víkend promění na středisko módy, sportu a zábavy pro děti a dospělé. Pořadatelem akce je o. s. KORUNKA LUHAČOVICE ve spolupráci s řetězcem lázeňských a wellness hotelů ROYAL SPA.

„Letošní ročník je výjimečný,“ konstatovala Veronika Záhorská, ředitelka občanského sdružení KORUNKA LUHAČOVICE a dodala: „Je tomu totiž již deset let, co jsme začali pomáhat sociálně slabým rodinám, které pečují o těžce nemocné děti, a starším potřebným lidem. Chtěla bych proto poděkovat všem věrným i novým partnerům za důvěru a podporu při benefičních akcích, jako je LUHAČOVICE – MĚSTO ZDRAVÍ A MÓDY. Bez nich by naše pomoc nemohla být tak významná.“

Výtěžek galavečera, který se bude v KD Elektra konat v pátek 18. května, bude rozdělen na potřeby těžce nemocných a handicapovaných dětí ve Zlínském kraji. „Charitativní akce občanského sdružení KORUNKA LUHAČOVICE podporuji již od jeho vzniku. Jsem rád za každého člověka či organizaci, která se stejně jako sdružení Veroniky Záhorské snaží kontinuálně zlepšovat situaci handicapovaných, nemocných a opuštěných dětí či seniorů v nelehkých sociálních či životních podmínkách. Vážím si takové práce a těším se z toho, že ji mohu podpořit,“ uvedl Libor Lukáš, statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.

Slavnostní páteční večer bude zahájen v 19. hodin módní přehlídkou Zuzany Bottkové, P.P.mode Pavlíny Pavlíčkové a spodního prádla PALMERS. Lidé uvidí i kolekci návrhářky Kateřiny Záhorové. V programu vystoupí zpěvačka Kristina či mladý talentovaný tanečník Jaroslav Lambor, který sám vyrostl v dětském domově ve Vizovicích. Večerem bude provázet Martin Dejdar. Návštěvníci se však mohou těšit i na další známé osobnosti, jakou jsou Halina Pawlowská, Pavel Nový, Karel Vágner, Josef Alois Náhlovský a další VIP hosté. Během večera se o.s. Korunka Luhačovice oficiálně stane „spoluhráčem“ hokejového týmu PSG Zlín a převezme od kapitána Petra Čajánka symbolický dres. V sobotu v 10. hodin bude na lázeňských kurtech odstartován VIII. ročník tenisového turnaje osobností „Miramare Cup“. Jeho součástí budou i rozsáhlé ukázky záchranných prací hasičů a policie. Se svým vozem dorazí i automobilový závodník Roman Kresta. V průběhu dopoledne zde budou probíhat autogramiády známých osobností. Neděle pak bude patřit všem dětem, pro které ve 14. hodin vystoupí v KD Elektra skupina Maxim Turbulenc.

Aneta Stolzová
Telefon: +420 728 303 001
E-mail: aneta@asmedia.cz