logo

Korunka Luhačovice se propojila s informačním serverem SPOKOJENÉ DĚTI

Spojení pro dobrou věc!

 

Co více si přát než propojení informací s konkrétní hmotnou pomocí. Proto se informační server Spokojené děti propojil s našim občanským sdružením Korunka Luhačovice, které formou finanční i materiální pomocí pomáhá konkrétním dětem.

Spojili jsme proto síly a dohromady pro vás připravujeme zajímavé akce a dílčí projekty, které pomůžou postiženým dětem i jejich rodinám.

 

Odstartoval celonárodní projekt Spokojené děti aneb postižení nemusí vždy znamenat handicap…

Byl spuštěn celonárodní projekt Spokojené děti zaměřený na pomoc rodinám, které se starají o handicapované, či jinak znevýhodněné dítě. Jeho cílem je denně přinášet online informace, rady, tipy, diskuse a vzájemné sdílení zkušeností rodičů. Přidanou hodnotou projektu je rozsáhlá kontaktní mapa zařízení a služeb právě pro postižené děti.

Zakladatelkou projektu Spokojené děti je Aneta Stolzová z Prahy, maminka pětileté holčičky Natálky, která se narodila s genetickým syndromem Phelan McDermid. „Potřebu založit online projekt na podporu rodin handicapovaných dětí jsem cítila již delší dobu. Vedla mě k němu zejména vlastní zkušenost s postiženým dítětem a poznatek, že rodiče těchto znevýhodněných dětí mají k sobě tak nějak blíže a vzájemně cítí potřebu předávat si zkušenosti a o svých problémech diskutovat.

Zejména pak zjištění, že v tom nejsou sami, je pro mnoho z nich velkým přínosem a vlastně i úlevou,“ vysvětluje Aneta Stolzová a dodává: „Proto je projekt Spokojené děti založen na osobních zkušenostech nejen tvůrců projektu, ale budou se moci na něm podílet i samotní rodiče, a to formou vlastních příběhů a diskusí. Nedílnou součást tvoří i odborníci z oblastí neurologie, fyzioterapie, psychologie nebo speciální pedagogiky.“

Přínosem pro rodiny bude i rozsáhlá mapa zařízení a služeb v České republice. „Když nám lékaři oznámili diagnózu dcery, vůbec jsme netušili, která bije. Neznali jsme odborné termíny, neorientovali jsme se v problematice jako takové a už vůbec jsme netušili, kdo, kde a jak může dceři pomoci. Proto jsme noci trávili u počítače a vyhledávali jsme různé terapie, které by Natálce pomohly. Kontaktní mapa má proto usnadnit rodinám orientaci ve službách, které pro postižené děti a nejen ty jsou u nás k dispozici,“ vysvětluje zakladatelka projektu a doplňuje: „Mým hlavním cílem je, aby byl projekt optimistický a přínosný. Aby rodinám dodal sílu a informace. Protože postižení nemusí vždy znamenat handicap…“

Jeho tváří se stala zpěvačka Ilona Csáková. „Ani minutu jsem neváhala, když mě Aneta oslovila s nabídkou stát se patronkou jejího projektu. Jelikož jsme letité přítelkyně, její osud s ní prožívám od samého začátku. Vím proto moc dobře, co péče o postižené dítě obnáší a kolik úsilí, peněz a trpělivosti musí rodiny pro pomoc svého dítěte vynaložit. Navíc, jako maminka dvou malých dětí o to citlivěji vnímám štěstí mít zdravého potomka. Proto svým jménem Spokojené děti ráda podpořím a těším se na akce, které společně pro tento projekt připravujeme,“ říká Ilona Csáková.

Projekt Spokojené děti najdete na www.spokojenedeti.cz

Mgr. Aneta Stolzová, email: aneta@spokojenedeti.cz