Daruj krev s Korunkou Luhačovice

Akce nazvaná DARUJ KREV S KORUNKOU LUHAČOVICE se konala 8. února v transfúzní stanici Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Od 6 hodin přišlo krev darovat celkem 107 dobrovolných dárců, z toho pouze 12 dárců lékaři odběr krve ze zdravotního hlediska zamítli. Akci na podporu dobrovolného dárcovství podpořila řada osobností, mezi nimi i statutární náměstek hejtmana Libor Lukáš, ředitelka HZS Zlínského kraje Jarmila Čičmancová a extraligoví hokejisté Martin Hamrlík a Michal Důras.

„Většina z dobrovolných dárců přišla darovat krev na základě naší výzvy, kterou jsme iniciovali v médiích a na našich internetových stránkách. Všem těmto lidem moc děkujeme, velmi si jejich rozhodnutí vážíme. Krve totiž není nikdy dostatek a je potřeba na tento problém poukázat a lidi nabádat k dárcovství,“ řekla ředitelka občanského sdružení KORUNKA LUHAČOVICE Veronika Záhorská.

Mezi dobrovolnými dárci, kteří se zapojili do výzvy KORUNKY LUHAČOVICE, nechyběli ani profesionální a dobrovolní hasiči, zdravotníci nebo studenti Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Zlín.