kapka_korunka

DAROVÁNÍ KRVE podpoří i řada známých osobností

KORUNKA LUHAČOVICE připravuje na středu 25. února 2015 od 6:00 do 12:00 další DAROVÁNÍ KRVE S KORUNKOU LUHAČOVICE. Dobrovolní dárci se mohou zapojit a přijít darovat krev do zlínské Krajské nemocnice Tomáše Bati. Akci každoročně podporuje řada osobností. Na transfúzní stanici tak ve středu nebude chybět ani ambasador KORUNKY LUHAČOVICE J. A. Náhlovský, zpěvačka Bára Basiková nebo hokejisté PSG Zlín. Akce se zúčastní také moderátoři Radia Zlín a RockMax. Pokud vám záleží na životech jiných, přijďte za námi do transfuzního oddělení.

Zároveň se v rámci tohoto darování připojíme k výzvě pro Tomáše Nadě, jehož rodina pro něho hledá vhodného dárce kostní dřeně.  Dvaadvacetiletý Tomáš Naď z Kroměříže bojuje s velmi vážným onemocněním ve formě rakoviny krve – s leukémií.

„Darování vzorku krve do registru se koná jen ve vypsané termíny, a jedním z nich je právě středeční DAROVÁNÍ KRVE S KORUNKOU LUHAČOVICE. Podporu máme už i od mladých zlínských hokejistů, kteří chtějí svým činem akci nejen podpořit, ale jít také příkladem mladé generaci,” vysvětlila ředitelka občanského sdružení Korunka Luhačovice Veronika Záhorská s tím, že do transfúzního oddělení dorazí hokejisté Tomáš Štůrala, Robert Říčka a Pavel Kubiš.

Pro všechny dárce má KORUNKA LUHAČOVICE připraven dárek. Za odvahu a podporu získají dárci krve talisman v podobě kapky krve s vyobrazeným maskotem sdružení – panenkou Korunkou. „Vážíme si toho, že lidé takové aktivity podporují. Pravidelně se k nám připojují také dobrovolní a profesionální hasiči, přibývá i studentů z nejrůznějších středních a vysokých škol,“ dodala Veronika Záhorská s tím, že další akce je naplánována na podzim letošního roku.