Korunka vysadila vánoční strom

V neděli 19. listopadu se před lázeňským hotelem Miramare v Luhačovicích uskutečnila ojedinělá podívaná. Herci Jan Budař, Pavel Liška a Tomáš Matonoha zde totiž pro o.s. Korunka Luhačovice dosadili a slavnostně rozsvítili vánoční Strom splněných přání.

Ten bude rozdávat radost nejen o Vánocích, ale po celý rok 2013. Svůj dárek tentokrát nedostanou pouze nemocné, znevýhodněné či handicapované děti ze Zlínského kraje, které KORUNKA LUHAČOVICE ve spolupráci s lázeňskou společností ROYAL SPA dlouhodobě podporuje. Šanci získat svůj vysněný dárek budou mít po celý příští rok i talentované děti nejen ze Zlínského kraje.

Korunka Luhačovice ve spolupráci s očním centrem Gemini, regionálními deníky 5+2, společností Pria a lázeňskou společností ROYAL SPA totiž při slavnostním rozsvícení představili veřejnosti vůbec poprvé unikátní celoroční projekt s názvem „Otevřete oči, splníme Vám sen…“. Jeho cílem je splnit přání a sny výjimečným, talentovaným či nadaným dětem. „Díky facebookové aplikaci, kterou spustíme na Štědrý den, budou moci všichni v rámci ČR hledat ve svém okolí děti ze sociálně slabých rodin, dětských domovů, či jinak znevýhodněné děti, abychom jim s naší pomocí splnili jejich sny. Bližší informace zveřejníme 8. prosince v Luhačovicích při Vánočním koncertu dětem,“ uvedla Petra Benešová z oční kliniky Gemini ve Zlíně.

Na nedělní akci bude navazovat i tradiční Vánoční koncert dětem, který Korunka Luhačovice pořádá v sobotu 8. prosince v kulturním domě Elektra v Luhačovicích. Patronem koncertu bude letos právě Jan Budař a kromě něj a jeho kapely Eliščin Band vystoupí například i Jitka Zelenková, Katarína Knechtová nebo Renata Drössler.

Pomoc občanského sdružení KORUNKA LUHAČOVICE se již řadu let soustředí na pomoc zejména sociálně slabým rodinám, které se dlouhodobě starají o postižené děti, dětským domovům, či kojeneckým ústavům ze Zlínského kraje. „Velmi si zakládáme na tom, že každý, kdo přispěje finanční částkou, věcným darem, nebo třeba jen zakoupenou vstupenkou, okamžitě ví, kam jeho pomoc směřovala,“ doplnila Veronika Záhorská.

Aneta Stolzová
Telefon: + 420 728 303 001
E-mail: aneta@asmedia.cz