Korunka získala 20 000 Kč

Necelých 20 tisíc korun získalo občanské sdružení KORUNKA LUHAČOVICE díky pořadatelům festivalu Lázeňský švihák a mladým organizátorům charitativního závodu BMX & MTB Charity Jam II. Peníze KORUNKA LUHAČOVICE přidá na nákup motokola pro Kristýnku Odložilovou, kterou dlouhodobě podporuje.

První ročník festivalu humoru a zábavy Lázeňský švihák se konal v Luhačovicích od 9. do 13. července. U zrodu této netradiční přehlídky stál dlouholetý patron KORUNKY LUHAČOVICE Josef Alois Náhlovský, který výtěžek z akce ve výši 10.000 korun osobně předal ředitelce občanského sdružení Veronice Záhorské.

Tři dny po skončení festivalu se v nedalekém Brumově-Bylnici konal druhý ročník charitativního závodu BMX & MTB Charity Jam II. Jeho organizátoři se rozhodli, že výtěžek věnují právě KORUNCE LUHAČOVICE. Účast na závodech byla díky krásnému počasí hojná – z Česka a Slovenska do areálu bývalého koupaliště přijelo na 40 závodníků. V průběhu finálových kol předal místostarosta Václav Bližňák šek v hodnotě 9200 korun.