Korunka předala dary kojeneckému ústavu

Ředitelka KORUNKY LUHAČOVICE Veronika Záhorská společně se starostou města Luhačovice Františkem Hubáčkem předali v pátek 9. prosince vánoční dárky v Kojeneckém a dětském centru, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc ve Valašském Meziříčí. Naše občanské sdružení je totiž oficiálním partnerem tohoto zařízení.

Dárky dětem během Vánočního jarmarku v Luhačovicích přinesli lidé. Během této akce navíc starosta města rozléval speciální starostenský čaj, za který vybral dobrovolné příspěvky pro KORUNKU LUHAČOVICE v celkové hodnotě 6422 korun. Za tyto vybrané peníze se pak nakoupily dárky a další potřebné věci do kojeneckého centra.

„Ta spolupráce s paní Veronikou Záhorskou a potažmo Korunkou trvá více než šest let. Při každoročních benefičních koncertech v Luhačovicích paní Záhorská myslí i na nás a část výtěžku věnuje našemu centru. My jsme za to nesmírně vděčni. Od letošního roku je Veronika naší patronkou, čehož si nesmírně považujeme. Díky Korunce jsme vybavili celé patro, vybudovali jsme pokoj pro maminky, návštěvní místnost, podařilo se nám kompletně vybavit jednotlivé herny a ložnice. Myslím, že za spolupráce s paní Záhorskou jsme udělali skutečně kus poctivé práce,” uvedla Dagmar Stárková, ředitelka Kojeneckého a Dětského centra Valašské Meziříčí.

Kojenecké a Dětské centum ve Valašském Meziříčí pro děti, které vyžadují okamžitou pomoc, je nestatním zdravotnickým zařízením, jehož zřizovatelem je Zlínský kraj. Zařízení má kapacitu 32 dětí od narození do tří let věku. V současné době je zde dvacet dětí, o které se stará 34 pracovníků. Průměrná délka pobytu jsou čtyři měsíce.