fastav

KORUNKA LUHAČOVICE a FC FASTAV Zlín pomohli Prokopovi

KORUNKA LUHAČOVICE společně se zlínským fotbalovým týmem FC FASTAV ZLÍN předali v sobotu 9. dubna šek ve výši 20 tisíc korun šestnáctiletému Prokopovi Pospíšilovi, který trpí dětskou mozkovou obrnou a pohybuje se jen na vozíčku. Stalo se tak v přímém televizním přenosu před zápasem s fotbalovým týmem z Plzně. Chlapec si navíc užil zápas přímo ze střídaček.

Slavnostní šek předali za KORUNKU LUHAČOVICE ředitelka spolku Veronika Záhorská a ambasador Josef A. Náhlovský.

Peníze poslouží Prokopovi na doplatek elektrického vozíku, který jej zbaví závislosti na někom dalším. „Od narození rehabilituje, jezdí do lázní, rodiče se snaží o co největší zlepšení zdravotního stavu a začlenění do běžného života šestnáctiletého kluka,“ přiblížila příběh usměvavého chlapce ředitelka organizace KORUNKA LUHAČOVICE Veronika Záhorská.

Prokop je integrovaným žákem 9. třídy v Uherském Brodě a v současné době se chystá na zkoušky na střední školu. Má rád počítače, formule, v rámci svých možností sportuje – rád plave, jezdí na tříkolce a v zimě dokonce lyžuje na monoski.

„Jsme rádi, že jsme mohli u nás na Letné Prokopa přivítat. Svěřil se, že je velký fotbalový fanda a sobotní utkání sledoval přímo u střídaček, což pro něj byl zážitek. KORUNKA LUHAČOVICE pomáhá potřebným lidem ve Zlínském kraji a fotbalový klub bude v rámci možností organizaci i nadále podporovat,“ uvedla za marketing FC FASTAV Zlín Zuzana Molková.

KORUNKA LUHAČOVICE v těchto týdnech připravuje i velkou benefiční módní přehlídku v Luhačovicích. Akce se bude konat 14. května v 19 hodin v KD ELEKTRA v Luhačovicích. Přehlídka bude plná známých osobností jako například přední česká návrhářka Beata Rajská, Martin Dejdar, Ruda z Ostravy, Aneta Vignerová a spousta dalších. Výtěžek z akce podpoří konkrétní rodiny nebo děti v domovech či kojeneckých ústavech.