A_tym

Hráči FC Slovácko podpoří darování kostní dřeně

Registr dárců kostní dřeně se po roce opět rozroste o další dobrovolné dárce. Díky občanskému sdružení KORUNKA LUHAČOVICE do něho vstoupí, stejně jako prvoligoví zlínští hokejisté PSG Zlín, také někteří hráči prvoligového fotbalového klubu FC Slovácko. Stane se tak při Darování krve s KORUNKOU LUHAČOVICE ve čtvrtek 4. září 2014 od 7 do 12 hodin na transfuzní stanici v Uherském Hradišti.

„Zájem sportovců o darování krve a samotný vstup do registru dárců kostní dřeně nás velmi těší. Nikdo z nás nevíme, kdy budeme potřebovat pomoci. Je to jistě záslužný počin, díky kterému se mohou zachránit mnohé životy lidí,“ řekla ředitelka KORUNKY LUHAČOVICE Veronika Záhorská s tím, že v současnosti se hledá vhodný dárce kostní dřeně pro šestadvacetiletého muže z Valašských Klobouk.

„Mladík trpí leukémií a hledá dárce kostní dřeně. Nejvhodnějšími dárci jsou lidé ve věku od 18 do 35 let, velmi vhodnými dárci jsou právě sportovci a fyzicky zdatní lidé,“ řekla Zdenka Wasserbauerová z Otrokovic z nadace Šance, které se tematice dárcovství kostní dřeně mnoho let.

Ve Zlínském kraji tak po extraligových hokejistech do registru dárců kostní dřeně vstoupí také fotbalisté. Společně s hráči přijdou darovat krev i členové vedení týmu a také zástupci realizačního týmu.

Hráči A-týmu FC Slovácko (foto: archív klubu)