Dejdar

Hokejová benefice vynesla Korunce Luhačovice 100 tisíc korun

Zimní stadion v Uherském Hradišti hostil v sobotu 12. října velkou hokejovou show pro KORUNKU LUHAČOVICE. V benefičním utkání se proti sobě postavila dvě mužstva – HC Korunka Luhačovice a HC Olymp Praha. Oba týmy tvořily mimo jiné i známé osobnosti. Výtěžek z celé akce věnuje občanské sdružení KORUNKA LUHAČOVICE především nemocným a handicapovaným dětem ze Zlínského kraje.

Přímo na ledě si ředitelka občanského sdružení Korunka Luhačovice Veronika Záhorská převzala od Slovácké benefice a HC Olympu Praha šek na 100 tisíc korun. „Celou částku rozdělíme mezi rodiny starající se o postižené děti. Za peníze jim pořídíme vše, co potřebují,“ sdělila Veronika Záhorská. Dalších 60 tisíc korun věnovali organizátoři letní čtvrté Slovácké benefice Václavu Šůstkovi z Jalubí. Dalších 40 tisíc korun chlapci upoutanému na invalidním vozíku přislíbila Korunka Luhačovice z výtěžku Vánočního koncertu dětem.

„Všem, co přišli na zápas, děkujeme. Sešlo se nás tady na 1500 diváků a atmosféra byla úžasná. Přijelo i několik dětských domovů ze Zlínského kraje, které podporujeme. HC Olymp Praha nás podpořil už podruhé a patří jim za to velké poděkování,“ řekla po zápase Veronika Záhorská.

Výsledek celého zápasu nakonec nebyl vůbec důležitý. Oba týmy hrály především pro radost diváků a snažily se ze zápasu udělat velkou zábavnou show, při níž se nikdo nenudil. „Jsme rádi, že i takto můžeme Korunce Luhačovice pomáhat. A těší nás, že můžeme dát Korunku ke korunce, abychom podpořili ty, kteří to nejvíce potřebují,“ zdůraznil kapitán týmu HC Olymp Praha Martin Dejdar.

V dresu HC Olympu Praha nastoupili kromě Martina Dejdara také Pavel Nový, Jiří Mádl, Sagvan Tofi, Miloš Knor, Dominik Hašek, Pavel Richter nebo Jan Svoboda. Za HC Korunku Luhačovice se postavili: trenér PSG Zlín Rostislav Vlach, hokejista Martin Hamrlík, hokejový brankář Robert Hamrla, automobilový závodník Roman Kresta, ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek, moderátoři Marek Toman a Filip Bartek, nehrajícím kapitánem týmu byl herec a ambasador Korunky Luhačovice Josef A. Náhlovský. Celou show moderovala Eva Decastelo. Program zpestřil i krasobruslařský pár. Hudební doprovod zajistila před zápasem kapela KORUNKA BAND (Kozí bobky).

Poslední beneficí letošního roku KORUNKY LUHAČOVICE bude tradiční Vánoční koncert dětem, který se uskuteční v sobotu 7. prosince. Před tím ještě Korunka Luhačovice organizuje tradiční Darování krve s Korunkou Luhačovice. To se ve zlínské Krajské nemocnici Tomáše Bati uskuteční ve středu 13. listopadu. Více informací je k dispozici na webových stránkách sdružení www.korunkaluhacovice.cz.