DSCN3955

Hledáme dárce kostní dřeně pro Petru i ostatní!!!!

Korunka Luhačovice vyzvala dobrovolníky k darování krve do registru dárců kostní dřeně. Hledá tak pomoc pro nemocnou kamarádku Petru, které se leukémie vrátila po třech letech a nyní jí může pomoci jen vhodný dárce.

Zleva: Josef A. Náhlovský, Veronika Záhorská, Petra Slavíková, Miriam Chmelová

Tato výzva vyvolala velkou vlnu zájmu a dnes přišlo do transfúzní stanice Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně více než šest desítek lidí. “Jsme rádi, že můžeme pomoci alespoň tímto způsobem. I kdyby se nenašel přímý dárce pro Petru, můžeme pomoci zcela jiným nemocným lidem. Nikdy to není zbytečné,” vyzvala ředitelka občanského sdružení Korunka Luhačovice Veronika Záhorská a zároveň všem poděkovala za pomoc.

Nyní zveřejňujeme výzvu transfúzní stanice pro další dárce:

PRO VELKÝ ZÁJEM DÁRCŮ O REGISTR DÁRCŮ KOSTNÍ DŘENĚ ZLÍNSKÁ TRANSFÚZNÍ STANICE ŽÁDÁ VŠECHNY ZÁJEMCE, ABY SE PŘEDEM V NEMOCNICI ZAREGISTROVALI TELEFONICKY – VŽDY OD PONDĚLÍ DO PÁTKU V DOBĚ OD 12.00 – 14.00 NA TELEFONNÍM ČÍSLE 577 552 322 NEBO 734 510 687. SESTŘIČKY ZÁJEMCE OBJEDNAJÍ A SDĚLÍ JIM TERMÍN ODBĚRU. NEJBLIŽŠÍ BUDOU V ÚTERÝ 15. 10. 2013 A 22. 10. 2013. PROSÍME VŠECHNY, ABY TUTO VÝZVU RESPEKTOVALI A VŠEM DĚKUJEME ZA POMOC A ODHODLÁNÍ!!!!! VAŠE ROZHODNUTÍ MŮŽE ZACHRÁNIT ŽIVOT…